Η διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων, μαζί με τους ασθενείς, τους συγγενείς ασθενών και τους εργαζόμενους δήλωναν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν σήμερα παραστάσεις διαμαρτυρίας, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 10 π.μ., και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Το κλείσιμο του ιδρύματος, προς στιγμή τουλάχιστον, αποτρέπεται, καθώς έγινε γνωστό το απόγευμα ότι με παρέμβαση Σαμαρά το Άσυλο Ανιάτων εξαιρείται από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για το clawback.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων τονίζει μεταξύ άλλων:

"Αναστολή της λειτουργίας του Ασύλου Ανιάτων μετά από 120 χρόνια κοινωνικής προσφοράς σημαίνει η επιβολή του clawback, που προβλέπεται στο άρθρο 100 του πολυνομοσχεδίου, του υπουργείου Οικονομικών. Το μέτρο του clawback (εκ των υστέρων 35% διόρθωση της υπέρβασης των δαπανών) που προβλέπεται για τις κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, δηλαδή ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, επιβάλλεται εκτός κάθε λογικής και στο Φιλανθρωπικό Μη Κερδοσκοπικό Ίδρυμα του Ασύλου Ανιάτων! Και μάλιστα μετά από το 30% κούρεμα των νοσηλίων του, τον Αύγουστο του 2012, από τον ΕΟΠΥΥ!..

Το Άσυλο Ανιάτων σε ανοικτή του επιστολή έχει ενημερώσει σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, καθώς και τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, ενώ έχει στείλει υπομνήματα στον πρόεδρο Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων".

Την αντίθεσή του στην επιβολή του clawback, ιδιαιτέρως για το Άσυλο Ανιάτων, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Β.Β.