Untitled Document

Υπηρεσία ΠΡΟΣΦΕΡΩ 4-11 Απριλίου 2015Ημερομηνία : 04-04-2015

 

Με την  άδεια του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το Άσυλο Ανιάτων  διοργανώνει εκστρατεία  σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (COSMOTE-VODAFONE-WIND), μέσω της ενεργοποίησης της υπηρεσίας SMS  με την ονομασία «ΠΡΟΣΦΕΡΩ» από τις 4 Απριλίου 2015 στις 09:00 έως τις 11 Απριλίου 2015 στις 23:59.

 

Σκοπός της ενέργειας είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά  ενός ειδικά διαμορφωμένο βαν για την ασφαλή μεταφορά των μη κατάκοιτων ασθενών με τα αμαξίδιά τους.

Οι συνδρομητές που  επιθυμούν να βοηθήσουν στέλνουν μέσω γραπτού μηνύματος, :

τη λέξη ΑΣΥΛΟ ή ASYLO στο 54234 (χρέωση 1,23€/sms).

 

Το Άσυλον Ανιάτων είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό και είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Συστάθηκε το 1893 και λειτουργεί από τότε αδιαλείπτως με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των φιλανθρωπικών σκοπών του, παρέχοντας συνολικά σε χιλιάδες ασθενείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και επιπροσθέτως υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης καθώς και ανακούφιση των οικογενειών τους από τις δυσβάσταχτες φροντίδες των ατόμων αυτών.

 

 

Σήμερα περιθάλπει 180 βαρέως πάσχοντες ασθενείς εκ των οποίων το 80% είναι κατάκοιτοι και ακρατικοί.

 

Το Άσυλο Ανιάτων λειτουργεί χωρίς οποιαδήποτε κρατική επιδότηση.

 

Θα ήμασταν ευτυχείς αν και εσείς συγκαταλεγόσασταν σε αυτούς που μας στηρίζουν στην καθημερινή προσπάθειά μας, γνωστοποιώντας

τη δράση «ΠΡΟΣΦΕΡΩ» στους ακροατές και τους αναγνώστες σας.

 

 

Πρόσθετες Πληροφορίες για το Άσυλο Ανιάτων:

Το έργο του Ασύλου Ανιάτων έχει διαχρονικά αναγνωρισθεί και βραβευθεί από την Ελληνική Κοινωνία (Βραβείο Μαντώ Μαυρογένους της Ακαδημίας Αθηνών 1959, Αργυρούν Μετάλλιον της Ακαδημίας Αθηνών 1974, Χρυσός Σταυρός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 1988, Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου Αθηναίων 1995, Μετάλλιο του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών 2002 και Βραβείο του Δήμου Αθηναίων 2004).

Διοικείται από 11μελές Συμβούλιο, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και οι οικονομικοί του πόροι προέρχονται αποκλειστικά από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και τις προσφορές ευαισθητοποιημένων ιδιωτών.

Η αισιοδοξία και η αποφασιστικότητα της διοίκησης και του ακαταπόνητου προσωπικού του Ιδρύματος καταφέρνουν να το κρατούν ζωντανό σε πείσμα των καιρών. Αντλούμε δύναμη από τις αστείρευτες δυνάμεις των τροφίμων μας, που όλοι τους είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά γεμάτοι αγάπη για τη ζωή και κυρίως εκτίμηση και στην συμβολική ακόμα προσφορά. Η επιβίωση του Ασύλου Ανιάτων αποτελεί επιπλέον και  ευθύνη απέναντι στην ιστορία της πόλης μας.

Από το 2012 η νέα διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων (η  οποία εργάζεται εθελοντικά) δίνει ένα τεράστιο αγώνα για να κρατήσει το Α.Α. στη ζωή και να μη χάσουν οι ασθενείς το «σπίτι τους». Παλεύει καθημερινά ακόμα και για τις βασικές ανάγκες, δηλ. την σίτιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη θέρμανση των ασθενών. Ταυτόχρονα όμως δίνει ιδιαίτερο βάρος στο να κάνει τη ζωή των ασθενών όσο γίνεται πιο ευχάριστη.

Για την διάσωση του Ασύλου, πλήθος παραγόντων της πολιτείας στάθηκαν αρωγοί στη δεδηλωμένη πρόθεση εξυγίανσης του φορέα μας, συμβάλλοντας καταλυτικά στον αγώνα μας για την επιβίωση και τη συνέχιση του κοινωφελούς έργου του. Η ψήφιση των άρθρων 55 και 56 του Ν. 4262/14 αποτελεί μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη, που δίνει τη δυνατότητα σε φιλανθρωπικούς φορείς όπως το Ίδρυμά μας, να επιβιώσουν παρά τις επιπτώσεις της κρίσης. Εν όψει αυτής της εξέλιξης, αναθέσαμε στην ελεγκτική συμβουλευτική εταιρεία GrantThornton να εκπονήσει Σχέδιο Εξυγίανσης όπως προβλέπει ο Νόμος, και μετά τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 3169/26-11-2014) υποβάλλαμε, για κρίση στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, τους σχετικούς φακέλους για την υπαγωγή μας στις διατάξεις του ως άνω νόμου. Η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει, ελπίζουμε, στην υπογραφή σχετικού Συμφώνου Εξυγίανσης, και οι ρυθμίσεις που προβλέπονται θα μας δώσουν ανάσα ζωής αλλά και τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

Οι ελάχιστοι χορηγοί, οι επίσης ελάχιστοι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας και οι εθελοντές μας αποτελούν τη μόνη μας ελπίδα και καταφυγή του Ιδρύματός μας.

 Μετά από 122 χρόνια συνεχούς λειτουργίας το Άσυλο Ανιάτων εξακολουθεί υπομονετικά, σεμνά, επίμονα, να συνεχίζει τον ανηφορικό δρόμο μιας ασταμάτητης πορείας με μοναδικό προσανατολισμό και μόνιμη κατεύθυνσή του την συμπαράσταση και την ανιδιοτελή προσφορά στον πονεμένο άνθρωπο αλλά και στην οικογένειά του.

 

Φωτογραφικό υλικό και προφίλ του Ιδρύματος είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.asylonaniaton.gr

 

    

ΑΣΥΛΟΝ ΑΝΙΑΤΩΝ

Αγ. Ζώνης 39, 112 56 Αθήνα

Tel. +30 210 86.46.172, εσωτ. (160)