Untitled Document

Tο πρώτο καλοκαιρινό μπάνιο των περιθαλπόμενων στο ΠΙΚΠΑ ΒούλαςΗμερομηνία : 27-07-2021

Στην πρωτοβουλία έδωσε το παρών και η Υφυπουργός Εργασίας κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου

 

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2021 – Στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς έζησαν οι περιθαλπόμενοι του Ασύλου Ανιάτων την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, στο πλαίσιο της εκδρομής τους στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, όπου έκαναν το πρώτο τους καλοκαιρινό μπάνιο. Οι περιθαλπόμενοι μαζί με τους συνοδούς τους μετέβησαν στην παραλία με το νέο mini van που απέκτησε πρόσφατα το Άσυλο Ανιάτων μετά από δωρεά υποστηρικτή που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος. Το νέο mini van διευρύνει το εύρος των δραστηριοτήτων που υλοποιούσε μέχρι σήμερα το Άσυλο με το 1ο mini van, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα μετακίνησης σε περισσότερους περιθαλπόμενους. Το 2o mini van είναι επίσης ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει τη δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς αμαξιδίων. Το παρών στην πρωτοβουλία του Ασύλου Ανιάτων έδωσε και η Υφυπουργός Εργασίας κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου όπου υποδέχτηκε τους περιθαλπόμενους στις εγκαταστάσεις.

 

Το πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού περιεχομένου, ψυχαγωγίας και άθλησης που υλοποιεί το Άσυλο Ανιάτων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ. Η Προέδρος του Ασύλου Ανιάτων κυρία Ιωάννα Ηλιάδη, τόνισε τη σημασία της δυνατότητας μετακίνησης ΑμεΑ που παρέχει το νέο mini van καθώς και την αναγκαιότητα να διαθέτει η κοινωνία προσβάσιμες υποδομές για τους ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη. Μεταξύ άλλων, η κυρία Ηλιάδη δήλωσε: «Ενώ για τους περισσότερους από εμάς οι εξορμήσεις στην παραλία είναι δεδομένες, αρκετοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται αποκλεισμένοι από το δικαίωμα στη μετακίνηση και από την πρόσβαση στη θάλασσα. Η σημερινή ημέρα μας έδωσε μεγάλη χαρά αλλά και δύναμη για να συνεχίσουμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής για τα άτομα με αναπηρίες».

 

Στην εκδρομή συμμετείχε και η Υφυπουργός Εργασίας κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία στέκεται δίπλα στο έργο που επιτελεί το Άσυλο Ανιάτων, στηρίζοντας τα σχέδιά του για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει και την περαιτέρω ανάπτυξή του. Η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή ημέρα, μας δίνει τεράστια χαρά και νοηματοδοτεί όλα αυτά για τα οποία εργαζόμαστε. Σήμερα, οι περιθαλπόμενοι του Ασύλου μπόρεσαν να μετακινηθούν με ασφάλεια και άνεση, με το νέο mini van ώστε να πραγματοποιήσουν το πρώτο τους καλοκαιρινό μπάνιο στο ΠΙΚΠΑ Βούλας. Το Άσυλο Ανιάτων με σκληρή δουλειά και συγκεκριμένο όραμα, δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες ζωής για τα άτομα με αναπηρίες. Επιδιώκουμε ένα ισότιμο μέλλον για όλους. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω!»

 

 

Λίγα λόγια για το Άσυλο Ανιάτων

 

Είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην  Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη  ασθενών  οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για την δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στον τόπο μας, προσφέρει στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.)

 

Σκοπός του είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας που πάσχουν από κινητική αναπηρία (επίκτητη ή κληρονομική). Στο σύνολο των 128 χρόνων λειτουργίας του, έχει φροντίσει και περιθάλψει με στοργή περίπου 8.000 περιθαλπόμενους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

TouchpointStrategies

Θοδωρής Καλαμάκης

Account Director

Tηλ: +30 6947439997

 Email: [email protected]