Οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα στο Άσυλο ΑνιάτωνΗμερομηνία : 02-05-2013

Ημέρες κατάνυξης αλλά και χαράς για τους ασθενείς που περιθάλπονται στο Άσυλο Ανιάτων, στην Κυψέλη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Πάσχα, οι τρόφιμοι του Ασύλου Ανιάτων συνεχίζουν μια παράδοση ετών, το στολισμό του Επιταφίου για το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στην οδό Νάξου.

Οι προετοιμασίες αρχίζουν στις 4 τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής. Οι ασθενείς που δεν είναι καθηλωμένοι στο κρεβάτι, ξεκινούν με την καθοδήγηση της εργασιοθεραπεύτριας Δήμητρας Τσώλη, το στολισμό του Επιταφίου με λουλούδια. Όσο περνά η ώρα, κάτοικοι της περιοχής συρρέουν στο χώρο του Ασύλου για να βοηθήσουν στο στολισμό και περίπου στις 9 το πρωί, νοσηλευτές του Ασύλου μεταφέρουν τον Επιτάφιο στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να εκτεθεί για προσκύνημα.

Η περιφορά του Επιταφίου αργά το απόγευμα της Μεγ. Παρασκευής καταλήγει και πάλι στο Άσυλο Ανιάτων, εντός του νοσοκομείου, προκειμένου να προσκυνήσουν όλοι οι ασθενείς, ακόμα και εκείνοι που δεν μπορούν να μετακινηθούν από το κρεβάτι τους.

Ο πατέρας Λεωνίδης βοηθά όλους τους ασθενείς να προσκυνήσουν την εικόνα του Χριστού.

 

Το Μεγ. Σάββατο, εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, μαζί με τους ασθενείς, παρακολουθούν την Αναστάσιμη Λειτουργία στον περίβολο του Ασύλου Ανιάτων, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Το Πάσχα, από τις 7 το πρωί, στήνονται οι ψησταριές με τα κάρβουνα για το ψήσιμο των αρνιών, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν και πάλι οι ασθενείς.

«Το Πάσχα, είναι μία ιδιαίτερη γιορτή για τους ασθενείς μας», αναφέρει η πρόεδρος του δ.σ. του Ασύλου Ανιάτων Ιωάννα Ηλιάδη, «γιατί αναλαμβάνουν οι ίδιοι, με τη βοήθεια της εργασιοθεραπεύτριά τους, της κας. Δήμητρας Τσώλη, το έθιμο του στολισμού του Επιταφίου εδώ και χρόνια. Οι Άγιες Ημέρες, στο Άσυλο Ανιάτων, είναι Ημέρες Κατάνυξης αλλά και Ζωής για τους ασθενείς μας».