Αισιοδοξία για την επιβίωση του Ασύλου Ανιάτων μετά τη συνάντηση του υπουργού Υγείας με την πρόεδρο του ΙδρύματοςΗμερομηνία : 17-07-2013

Ανάσα ζωής ήταν η παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αν΄τωνη Σαμαρά ο οποίος έδωσε έντολή να εξαιρεθεί το Άσυλο Ανιάτων από τις διατάξεις για την εφαρμογή του clawback στους ιδιωτικούς παρόχους υγείας.

Η εφαρμογή ενός τέτοιυ μέτρου θα σήμανε αυτομάτως την αναστολή λειτουργίας του Ασύλου Ανιάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για τους 220 ασθενείς που περιθάλποντα σε αυτό και τους 150 εργαζόμενους.

Μετά από συνάντηση που είχε η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων κα. Ιωάννα Ηλιάδη με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι  Γεωργιάδη, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, το Άσυλο Ανιάτων θα εξαιρεθεί  από την εφαρμογή του clawback και η σχετική υπουργική απόφαση – όπως δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας – θα υπογραφεί άμεσα, ενώ ορίστηκε νέα συνάντηση για τα οικονομικά προβλήματα του Ασύλου και τις υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς το Άσυλο Ανιάτων.

 

Η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων κα. Ιωάννα Ηλιάδη, αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, δήλωσε:

 

“Μετά την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού που έδωσε εντολή να εξαιρεθεί το Άσυλο Ανιάτων από την επιβολή του clawback, κάτι που θα σήμαινε και την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος, έλαβα σήμερα, τη διαβεβαίωση από τον κ. Υπουργό ότι η εφαρμογή του clawback δε θα επηρεάσει το Άσυλο Ανιάτων.

Επίσης, ενημέρωσα τον κ. Υπουργό για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Άσυλο Ανιάτων, μετά από 120 χρόνια κοινωνικής προσφοράς, με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ να απειλούν την ίδια του την ύπαρξη. Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 1,7 εκατ. Ευρώ και δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ από τον Νοέμβριο του 2012. Οι 150 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί επτά μήνες.

Το Άσυλο Ανιάτων θέλει να ευχαριστήσει γι άλλη μία φορά τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά για την άμεση παρέμβασή του και τον υπουργό Υγείας κ. Ά. Γεωργιάδη για την κατανόηση και το ενδιαφέρον που επέδειξε για τα προβλήματα των 220 βαριά ανάπηρων και στην πλειοψηφία τους κατάκοιτων ασθενών του Ασύλου Ανιάτων. Ο Υπουργός αντιλαμβάνεται πλήρως το πρόβλημα και δρομολογεί την επίλυσή του”.