Ανάκληση της εντολής για σύλληψη της προέδρου του Ασύλου Ανιάτων για χρέη στο ΙΚΑΗμερομηνία : 10-10-2013

Ανακαλείται η εντολή για σύλληψη της προέδρου του Ασύλου Ανιάτων Ιωάννας Ηλιάδη, μετά τη βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας που κατέθεσε το ΙΚΑ το πρωί της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, ο κίνδυνος να εκδοθεί παρόμοια εντολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για χρέη του Ασύλου προς το Δημόσιο, είναι  υπαρκτός, όσο ο ΕΟΠΥΥ και οι υπόλοιποι δημόσιοι οργανισμοί παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Άσυλο Ανιάτων.

Η χθεσινή εισαγγελική εντολή για σύλληψη της προέδρου του Ασύλου Ανιάτων Κας. Ιωάννας Ηλιάδη για χρέη του Ιδρύματος προς το ΙΚΑ και όχι για προσωπικά της χρέη αποτελεί τρανταχτή απόδειξη για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Άσυλο Ανιάτων, οι 210 ασθενείς του και οι 110 εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες!

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ στο Άσυλο Ανιάτων για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων του στο Ίδρυμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί το Άσυλο Ανιάτων να ανταποκριθεί στις δικές του υποχρεώσεις απέναντι στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.