Χειροτεχνήματα των δικών μας ανθρώπων στο Μουσείο ΜπενάκηΗμερομηνία : 04-11-2013

Τα χειροποίητα έργα των δικών μας ανθρώπων θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη!

 

 

Πρόκειται για μία σημαντική αναγνώριση της προσπάθειας που κάνουν οι ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων και του Τμήματος Εργασιοθεραπείας, καθώς τα έργα τους θα συμπεριληφθούν στις μόνιμες εκιέσεις του Μουσείου Μπενάκη στο Κολωνάκαι και στην οδό Πειραιώς.

Η ομάδα ασθενών του Τμήματος Εργασιοθεραπείας του Ασύλου Ανιάτων μαζί με την πρόεδρο του Ασύλου Ανιάτων Ιωάννα Ηλιάδη, την    αντιπρόεδρο  Έφη  Στυλιανέα, την  Σπ. Λυμπεροπούλου και τον Χάρη Γούλιο, επισκέφθηκαν στις 17 Οκτωβρίου 2013 το Μουσείο Μπενάκη για να παρουσιάσουν τα έργα τους (κυρίως κεντήματα, πλεκτά, ζωγραφιές, κλπ).

Την  ομάδα υποδέχθηκε η κ. Δέσποινα  Γερουλάνου, η οποία γνώρισε από κοντά τους ασθενείς και ενθουσιάστηκε από τα έργα τους.

 

 

Στο Μουσείο Μπενάκη θα εκτεθούν και έργα των:

Βάσω Μπουραζανίδου, Γιάννη Τσαγκαρά, Ηλία Καρατζιώτη, Άννα Βλαστού, Κατερίνα  Ριζογιάννη, Γιώργο  Ραγκούση, Βαγγελιώ Γυφτέα, κλπ.

Τους ασθενείς συνόδευαν η προϊσταμένη της Ιατρικής υπηρεσίας κ. Δανοπούλου, η εργασιοθεραπεύτρια κ. Τσόλη, και οι υπεύθυνες νοσηλευτικού  Λαινά και Ματζουνέα,

Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ θα περιλάβει στις μόνιμες εκθέσεις του, στο Κολωνάκι και στην Πειραιώς αντιπροσωπευτικά έργα των ασθενών του ιδρύματος που θα αναρτηθούν στους καταλόγους της ιστοσελίδας του Μουσείου www.benaki.gr

Επίσης, έργα των ασθενών θα πωλούνται από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Μουσείου και τα έσοδα θα ενισχύουν αποκλειστικά την προσπάθεια των ασθενών που συμμετέχουν στην ομάδα της εργασιοθεραπείας του Ασύλου Ανιάτων.

 

 

Η διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς,  ευχαριστούμε θερμά το Μουσείο Μπενάκη για την ευαισθησία, την ανάδειξη του έργου των ασθενών και τη στήριξη που μας προσφέρει.