Επίσκεψη του Καναδού Πρέσβη και της συζύγου του στο Άσυλο ΑνιάτωνΗμερομηνία : 29-10-2013

Ο Πρέσβης του Καναδά κ. RobertPeckμε την σύζυγό του, ελληνικής καταγωγής κα Μαρία Πανταζή – Peck και η κα. Ξένια Παπασταύρου, ιδρυτικό μέλους της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», επισκέφθηκαν το Άσυλο Ανιάτων την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013.

 

 

Τους επισκέπτες υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του ΔΣ του Ασύλου Ανιάτων κυρία Ιωάννα Ηλιάδη συνοδευόμενη από την αντιπρόεδρο κ.  Έφη Στυλιανέα και τη Γραμματέα κ. Νίνα Αφουξενίδη. Παρόντες ήταν ο διευθυντής του Ασύλου, η Νομική Σύμβουλος, η Υπεύθυνη Ιατρικής Υπηρεσίας και η Διευθύνουσα του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων.

Η επίσκεψη διήρκεσε πέραν των δύο ωρών, όπου οι επίσημοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ασθενείς, να επισκεφθούν τους κατάκοιτους ασθενείς στους θαλάμους νοσηλείας, να θαυμάσουν τα έργα τους  στην αίθουσα εργασιοθεραπείας, αλλά και να απολαύσουν μία μικρής διάρκειας μουσική παράσταση προς τιμήν τους με ποτ-πουρί κλασσικών  ελληνικών  κομματιών  τα οποία τραγούδησε και έπαιξε στο πιάνο ένας από τους τροφίμους του Ιδρύματος στο εντευκτήριο  του Ασύλου Ανιάτων.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε στα γραφεία της διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων, ο Πρέσβης του Καναδά και η σύζυγός του, έδωσαν συγχαρητήρια στην πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ για το δύσκολο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν  και για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν για την παροχή αξιοπρεπούς περίθαλψης στους 200 νοσηλευόμενους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, παρά τον κίνδυνο ακόμα και φυλάκισης που αντιμετωπίζει η πρόεδρος για τις οφειλές του ιδρύματος προς την Εφορία και το ΙΚΑ. 

Ο Πρέσβης ενημερώθηκε για τον κίνδυνο να κλείσει του ¨Ασυλο Ανιάτων, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλήματων που αντιμετωπίζει το Άσυλο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα  της μελέτης βιωσιμότητας που διενεργήθηκε στα πλαίσια του διαχειριστικού ελέγχου από τον διεθνή οίκο  ορκωτών ελεγκτών GrantThorntonκαθώς και για την απαραίτητη στήριξη του κράτους για την επιβίωση του.

Ο Πρόσβης του Καναδά, εξέφρασε τη βούληση του να βοηθήσει προσωπικά προς όλες τις κατευθύνσεις στην προσπάθεια αυτή και ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της GrantThorntonκ. Δημ. Ντζανάτο, για πληρέστερη ενημέρωση  και  συντονισμό προσπαθειών.