Συνάντηση της Διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων με τον υπουργό Υγείας Άδωνι ΓεωργιάδηΗμερομηνία : 04-11-2013

Την εντολή του πρωθυπουργού να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του Ασύλου Ανιάτων, μετέφερε στη Διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης στις 4 Νοεμβρίου.

Τα μέλη της διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων επισκέφθηκαν τον υπουργό Υγείας, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι τελικά το Άσυλο Ανιάτων δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τις ρυθμίσεις για το claw back και rebate, όπως αρχικά είχε δεσμευθεί ο πρωθυπουργός.

Γι αυτό το λόγο, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Υγείας προκειμένου να βρει τρόπο για την άμεση εξόφληση των νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι το Άσυλο Ανιάτων θα υπογράψει νέα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με την οποία το Άσυλο Ανιάτων θα εξακολουθήσει να εισπράττει ποσά αντίστοιχα με τις ισχύουσες προ ΕΟΠΥΥ συμβάσεις που είχαν συναφθεί  για τους περιθαλπόμενους  ασθενείς.

 

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλο

 

Επίσης, η διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων συναντήθηκε με τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, στις 7 Νοεμβρίου 2013, προκειμένου να συζητηθεί ο συμψηφισμός των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ με ακίνητο ιδιοκτησίας του Ασύλου Ανιάτων. Ο κ. Ρ. Σπυρόπολος υποσχέθηκε ότι στην τροπολογία για τις ρυθμίσεις των οφειλών προς το ΙΚΑ θα υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη και για το Άσυλο Ανιάτων.