Μήνυμα Χριστουγέννων του Ασύλου ΑνιάτωνΗμερομηνία : 25-12-2013

Τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκουν το Άσυλο Ανιάτων στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του. Και αν τα Χριστούγεννα για άλλους είναι μέρες γιορτής, για όλους μας στο Άσυλο Ανιάτων είναι μέρες περισυλλογής.

Τα οικονομικά δεδομένα είναι ασφυκτικά.  Η πολιτεία, υποκριτικά δεσμεύεται στα λόγια υπευθύνων που, ανεύθυνα, πράττουν διαφορετικά, μη λύνοντας τα προβλήματα. Σφίγγουν με τις αποφάσεις τους ακόμη περισσότερο τη θηλιά της οικονομικής ασφυξίας.

Το νόημα ύπαρξης του Ασύλου Ανιάτων, είναι οι ασθενείς του που φιλοξενούνται και υποστηρίζονται σε αυτό, μέσα από την αυταπάρνηση, τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα εργαζομένων που συνεχίζουν να προσφέρουν πολύπλευρο έργο, σε αντίξοες συνθήκες και παρά το ότι είναι απλήρωτοι επί μήνες.

Γνωρίζουμε καλά πως για εσάς, τους ασθενείς μας, έπρεπε να αλλάξουν πολλά. Και αλλάζουν πολλά. Αυτή όμως που παραμένει σταθερή, είναι η αποφασιστικότητά μας να παλέψουμε μέχρι τέλους για να κρατήσουμε το Άσυλο στη ζωή. Για να μην τελειώσει σήμερα ένα όραμα κοινωνικής προσφοράς και ελπίδας, 120 χρόνων.

Η ευχή μας είναι να καταφέρουμε όλοι να συνεχίσει το Άσυλο να στέκεται δίπλα σας και να κάνει ότι είναι καλύτερο για εσάς. Για να γίνει όμως πραγματικότητα η ευχή αυτή χρειάζεται μεγάλος αγώνας και σκληρή, συλλογική δουλειά, από τη διοίκηση και τους εργαζομένους. Χρειάζεται όμως και η πολιτεία να κάνει το αυτονόητο. Να στηρίξει άμεσα και έμπρακτα την πιο ευαίσθητη ομάδα συμπολιτών μας.

Κάθε ένας και κάθε μία από εσάς, είναι και μία προσωπική αφήγηση θέλησης και κουράγιου. Που μας δίνει δύναμη στην προσπάθεια να έχει μέλλον το Άσυλο Ανιάτων. 

Χρόνια Πολλά - Καλές Γιορτές